موعود

اشتراک اطلاعات

موعود

اشتراک اطلاعات

غافلگیری قاهر برای دشمن در صحنه نبرد


مدیر پروژه قاهر با اشاره به توانمندی ایران در طراحی و ساخت نسل جدید جنگنده‌ها گفت:پیش از این سه پلت فرم در دنیا وجود داشت که متعلق به آمریکایی‌ها، روس‌ها و برخی اروپایی‌ها (بیشتر انگلیس و فرانسه) بود و اخیراً چین نیز برای ورود به این حوزه تلاش‌هایی می‌کند.




در اولین روزهای دهه مبارکه فجر بود که جدیدترین دستاورد صنعت دفاعی کشور با رونمایی از جنگنده قاهر 313 به نمایش درآمد.

این رونمایی در حالی بود که ایران سال‌ها پیش در گام‌های اول، موفق به ساخت جنگنده‌های آذرخش و صاعقه با استفاده از پلت فرم‌های موجود در کشور شده بود و شاید همین موضوع سبب شد تا با اعلام پیش خبر رونمایی جنگنده جدید، خیلی از افراد منتظر رونمایی نسل ارتقا یافته‌ای از همان جنگنده‌های گذشته باشند. اما "قاهر 313" همگان را با نمونه جدیدی از نسل جنگنده‌های موجود در دنیا مواجه کرد که هیچ الگویی برای ساخت آن نمی‌توان یافت.

برای بررسی ویژگی جدیدترین عقاب آسمان کشور که دروازه‌ای برای ورود ایران به عرصه طراحی و ساخت جنگنده‌های رادارگریز است، به گفت وگو با حسن پروانه مدیرعامل شرکت صنایع هواپیمایی ایران (صها) و مدیر پروژه قاهر که مدیریت پروژه ساخت صاعقه را نیز برعهده داشت، نشستیم که ماحصل آن در زیر می‌آید.

 

* قاهر هیچ نمونه‌ای در جهان ندارد

پروانه در خصوص توانمندی ایران در طراحی فرم و بدنه جنگنده گفت:ما قبلاً در پروژه جنگنده‌های آذرخش و صاعقه گام‌های بلندی در طراحی و ساخت جنگنده برداشتیم که در این دو پروژه از یک پلت فرم موجود در کشور استفاده کرده و آن را در برخی حوزه‌ها ازجمله آیرودینامیک، سامانه‌ها، اویونیک و ... به گونه‌ای توسعه دادیم که با شرایط و نیازهای ما مطابقت داشته باشد اما درباره "قاهر313" کار کاملاً متمایز است.

پروانه ادامه داد: اولین ویژگی این پروژه این است که جنگنده جدید به لحاظ فرم و شکل، از یک قیافه منحصر به فردی برخوردار است که این طراحی، هیچ نمونه‌ای در دنیا ندارد و ما با طراحی این جنگنده به نوعی از طرح‌هایی که در نسل‌های گذشته در دنیا بکار می‌رفت، فاصله گرفتیم.

وی خاطرنشان کرد:در هواپیماهای نسل گذشته، عمدتاً بخش زیادی از لیفت (نیروی بالابرنده) باید توسط بال هواپیما تحمل می‌شد و بدنه، تنها میزان کمی از این لیفت و نیروی بالابرنده را تحمل می‌کرد و این یکی از خصوصیاتی است که در نسل‌های امروز جنگنده‌ها تفاوت کرده به گونه‌ای که بیشترین میزان تحمل بر دوش بدنه قرار گرفته است.

مدیر پروژه قاهر، افزود:یکی از مهم‌ترین پارامترهای ویژه در جنگنده‌ها این است که بتوانند به گونه‌ای به نقطه ثقل دشمن تهاجم کنند که دشمن غافلگیر شده و توان هدف قرار دادن آن را نداشته باشد.این ویژگی، شرایطی را برای جنگنده ایجاد می‌کند که بتواند خودش را تا موقع رسیدن به هدف، از دید و رادارهای دشمن مخفی نگه دارد.

 

* استتار تسلیحات در بدنه جنگنده

پروانه با بیان این‌که مباحث مختلفی در حوزه طراحی مطرح می‌شود که از جمله آنها، بحث بازتابش امواج راداری و نیز م

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد